Vores lille galleriDagbog fra Canada 2009 PDF Udskriv Email
Mandag, 02. marts 2009 07:56
Dag 14dag14.jpg
Sidste skidag i Fernie og Canada i denne omgang
De havde lovet sne i dag, og det kom. Sneen ligefrem vælter ned udenfor i skrivende stund og det har sneet hele dagen, dor ikke så tæt som lige nu. Alt det snevejr kan vi jo være lige glade med, for vi har kørt vores sidste tur i Fernie for denne gang. Det var meget anderledes at køre i området hvor sigtbarheden var så dårlig som den var, men som Allan plejer at sige, "10 min på ski er bedere end ingen ski", så vi måtte genneføre dagen, pjat, det var sjovt ;-)
Nu skal vi til at tænke på alle mulige praktiske ting som, at pakke, alle de ting vi skal nå i morgen, jetlag, arbejde på tirsdag og ikke mindst skal vi snart genforenes med Quaro, ja, det bliver dejligt at komme hjem igen til bassen, ham har vi savnet.


Dag 13dag13.jpg
En solskinsdag i fernie
Her til morgen stod vi op til sol fra en skyfri himmel og let frost. Så muligheden for en super dag på ski var afgjort til stede. Vi drog op i området og kørte nogle ture og besluttede os for at hoppe på en Snow Host tur over middag. Det kom vi ikke til at fortryde. Vi fik en Snow Host for os selv som var, som alle de andre, super sød og venlig. Snow Hosten må ikke køre på sorte pister, men her er der mange blå der ikke bliver præpereret så der ligger metervis af "pack powder" hvilket er noget svære at køre i end ny falden sne. Det betød vi havde en opgave i at følge med den gamle mand i den gule jakke ;) Både Therese og jeg syntes det var helt vildt sjovt og vi faldt heller ikke ret mange gange i den bløde sne.
På billedet ses det at Therese har taget området forståelse af magelighed til sig: hvorfor stå og læse pistekort når man nu kan sidde;)


Dag 12dag12.jpg
Flyttedag til Fernie
Så blev vi så raske at vi kunne køre til Fernie. Da vi kom ned i bilen fik vi os en stor overraskelse. Det ellers ganske udemærkede hanskerumskøleskab havde "kastet op" og det i en grad der var til at få øje på. Det viste sig at være to Coke dåser der var ekspoloderet på grund af den hårde frost. Det tog lige lidt tid at gøre rent efter den fadæse. Så kan vi lære det!
Hotelpersonalet stillede klude og vandspand til rådighed med det afholdt dem da heller ikke fra at more sig kosteligt over det skete. Vi er nu ankommet til Fernie, til Standford Hotel. Der er et super hotel der har vandland og alt hvad hjerte begærer. Det bliver dejligt at slappe af her inden vi skal flyve tilbage til Danmark på søndag. Men vi skal jo lige stå to dage på ski i Fernie Alpine Resort. Der kommer sne i morgen og lørdag så det kan da være at vi oven i købet kan afslutte ferien med en gang canadisk powder.


Dag 11dag11.jpg
Maveproblemer

Vi blev nød til at tage en ekstra overnatning i Invermere og så uden at stå på ski. Jeg har det meget skidt med maven og Therese er heller ikke på toppen. Jeg har været på apoteket og købe nogen piller for det med maven og det går da også en lille smule bedre. I morgen skal vi køre til Fernie og så må vi se om det bliver en ski pausedag også eller om vi er kommet til hægterne igen. Vi har rigtig ligget og kikket tv og hygget os, som man nu kan når man ikke er på toppen.
Dag 10dag10.jpg
Tilbage i Kicking Horse

I dag kørte vi de ca 130km fra Invermere til Kicking Horse for lige at prøve stedet en gang mere. Det var en temmelig kold fornøjelse med temperature på ned til minus 20grader. En god ting var det at det blæste ikke og så skinnede solen hele dagen. Det var en helt anderledes oplevelse end sidat vi var her. Nyfalden sne er nu noget helt specielt og så her!! Vi er så glade for at have oplevet Kicking Horse's helt spcielle løse puddersne. Therese hang lidt i bremsen efter lidt maveproblemer dagen før. For så at fuldende uheldet med sygdom fik jeg helt vildt dårlig mave efter vi kom tilbage til hotellet og måtte gå i seng og kunne ikke spise noget.Dag 9

En hyggedag9.jpgdag i Panorama
I dag hyggede vi os i Panorama Mouintain Resort. Vi var begge lidt slappe i koderne og det var temmelig koldt i området, mellem -15 og -20 grader, så det nappede lidt i kinderne. På en af vores ture ned opdagede vi en lille hyggelig hytte som vi måtte ind på. Det viste sig at være nærmest et lille hyggeligt sommerhus midt i bjergene. Da vi kom ind var der ikke andre gæster end os så vi fik en større gennemgang af indretning og af hyttens historie og så videre. Servetricen havde oven i købet en dansk mor så snakken gik lystigt.
Selve skiløbet i Panorama var ganske ok, men de mangler sne. Der var kommet ca 5cm sne i nat men.... Alle de stejle piste trænger til mere sne, men dem ned mod byen var super, så det var dem vi kørte på idag;) Alt ialt en rigtig
hyggelig dag i Panorame på trods af at Dollarprinsessen havde lidt maveproblemer. De er forhåbentlig ovre i morgen hvor vi måske tager en tur tilbage til Kicking Horce for det var for fedt.Dag 8dag8.jpg

Hundeslæde i Panorama
Vi stod tidligt op i dag for at køre fra Revelstoke til Panorama hvor vi skulle køre hundeslæde. Vi stod op kl. 6.00 og ville køre kl.6.30. Der var godt 4 timers kørsel fra Revelstoke til Panorama hvilket ville give os en magin på en time og et kvarter inclusive skift af tidszone mellem de to steder. Da vi checkede ud af motellet fik vi at vide at der var skiftet til sommertid. Det betød pludselig at vi havde en tidsmagin på et kvarter og det sneede på vejen ups. Men igen tilsmilede heldet os for der var så at sige ingen trafik og det gik ligeud meget af vejen så vi kunne køre lidt stærkere en det eller var tiltænkt så vi nåede det i fin stil. I morgen skal vi op at stå på ski i Panorama Mountain Resort og igen ser det ud til at hellet og sneen forfølger os for der er lige kommet sne så nu er de også glade her
Dag 7dag7.jpg
Sne, sne, sne i Revelstoke
Her til morgen vågnede vi op til det dejligste snetæppe uden for motellet. Oppe i området var det endnu bedre. Der lå mellem 10 og 20 cm nysne over alt. Vi fandt en lille offpiste tur ud i det helt dybe sne, det var rigtig sjovt. kræfterne er begyndt at være brugt så det er godt med en slapper i morgen hvor vi skal køre hundeslæde. Vi har noget af et program i morgen tidlig. Vi skal køre fra Revelstoke til Panorama hvor vi skal være 12 tiden og der er omkring 4 timers kørsel. Så er der lige den lille detalje, at der er en times tidsforskel til den forkerte side og at de har lovet snevejr. Så vi regner med at skulle køre herfra ved 6-tiden...Dag 6dag6.jpg
Sol sol sol i Revelstoke
Vi vågnede til en skyfri himmel her til morgen. Vi bor på et billigt motel hvor der inkludet morgenmad i prisen. Det er nu ikke det samme som den super bufet vi fik på Inns Of Banff men det er jo billigt;) Vi stod på ski i Revelstoke Mountain Resort i dag. Der var super sne, specielt på toppen og så var der ingen mennesker i området. Liftkø hvad er det? Det var muligt at køre ned af en af de lange pister uden at møder nogen som helst. Området har de fleste vertikale højdemeter i Canada, og det er sikkert rigtigt, for der er dælme langt ned i dalen. Nej hvor mine lår trylede om nåde flere gange, men Therese styrtede bare videre ned i en forbannet fart uden at holde pause. Hun siger at hun holdt pauser, men at det var kun for at vente på mig ;D Straffen kom da også over middag hvor hun var kørt flad. De har lovet overskydet og lidt snevejr i morgen så ser vi området fra en ny side. Vi skal på hundeslædetur søndag, det glæder Therese sig meget til og jeg tror også at det bliver super sjovt.


Dag 5dag5.jpg
Jubiiiii for en dag
Det var store flytte dag i dag. Vi stod op til en mindre snestorm, eller retter der var sne i vinden. Vores plan var at køre fra Banff og til Revelstoke hvor vi har planlagt at sove de næste tre nætter. På vejen ville vi gøre et holdt i Golden og lige kikke på Kicking Horse hvis vejret osv. ville det kunne vi da prøve. Da vi ankom til selve skisportstedet sneede det rimeligt meget men man kunne da se lifterne fra restaurenten. Vi sad og snakkede lidt om det og til sidst besluttede vi os for at tage op i området. Det er en af de bedste beslutninger jeg nogen sinde har taget. Er du svimmel hvor var det godt, sjovt og meget anderledes end noget andet offpist jeg har prøvet. Sneen er bare så let at selv om man kører i sne til næsten knæene kan man ikke mærke det. Da vi så på anden tur stod på toppen stødte vi tilfældigt i tre canadier der tog os med på den bedst guiede tur jeg nogen sinde har været på. De vidste ikke at vi ikke var ørne i offpist så vi blev bare slæbt med ud i noget fantastisk sne.
Vi sidder lige nu på et motel i Rivelstoke og håber på at det ikke bliver alt for meget antiklimaks i morgen når vi skal op i området her.
Dag 4dag4.jpg
Endnu en super dag i lake Louise

Da vi stod op var det til en skyfri himmel. Vi besluttede os for at tage til Lake Louise på vores sidste skidag fra Banff. Kortvarigt var mit forslag om at tage til kicking Horse i spil men nej. Det viste sig siden at være en klog beslutning da vejen til Kicking Horse var spærret pga. formodentlig et trafikuheld og omkørslen ville forøge køretiden med 1½ time så det var godt at jeg blev stemt ned. Så må vi se om vejret er ok i morgen hvor vi har planlagt at besøge Kicking Horse på vejen til Rivelstoke. Det er planen at vi skal overnatte i Revelstoke i morgen nat og i alt tre nætte. Vejret idag var rigtig godt  med sol indtil godt over middag. Vi tog på en af de hyggelige ture med "Snow Host". Det er en guidet tur med et par hyggelige ældre mennesker der er meget lokalkendt. Nøj de kan nogen historier. Vi forelage vores fremtidige rejseplaner for et par af dem og den ene af dem sagde rimeligt køligt: hvis jeg skulle planlægge turen ville jeg lave den præsist som I har planlagt den. Så bliver man da lidt glad og fortrøstningsfuld.Dag 3dag3.jpg
Det blev en god dag på ski
Kl. 8.00. Det har sneet i nat , ikke meget men det ha sneet. Problemet er at det sneer stadig her til morgen men vi har besluttet at vi tager til Lake Louise og ser hvad dagen må bringe.

Kl. 15.50 Det har været en super dag i dag med sol meget af dagen. Da vi kørte mod Lake Louise til morgen var himlen mørk og dyster, men som vi kørte lysnede det og vi blev  i meget bedre humør. Sneen er noget mere spartansk i Lake Louise end Sunshine Village. De piver alle sammen, dog uden at ville græde, det er helt sikkert at der var ingen der brokkede sig hvis der faldt en meter sne. Vi havde en rigtig god dag i Lake Louise i dag og vi vender sikkert tilbage i morgen.

Kl. 22.30 Så er værelserne i Revelstoke bestilt. Vi har forhørt os mange steder og alle siger at der generelt ikke er godt snemæssigt i Alberta eller British Columbia, men at det er ok i Revelstoke så det prøver vi selvfølgelig
Dag 2dag2.jpg
Første dag på ski.
Vi stod op ved 8 tiden, trods jetlag Vi var vågne mange gange i løbet af natten, men tvang os selv til at prøve at sove videre. Første skidag blev tilbragt i Sunshine Village. Det var en meget blandet vejrfornøjelse. Vi havde lige fra snestorm til solskin. Sneen var super og det lykkedes os at finde nogen ganske gode nedkørsler og boltre os på. Vi glæder os til i morgen hvor vi skal til Lake Louise.
dag1.jpg
Dag 1
Store rejsedag
Hamborg 1. marts kl.7.30
Så er ferien igang. Vi ankom til Hamborg Lufthavn i super god tid. parkerede som planlagt i parkeringshuset lige ved terminalen og det er lige ved terminalen. Super behageligt ogå når vi kommer hjem igen. Alt forløb også perfekt gennem resten af lufthavnen. Lige nu sidder vi og venter i gaten..... i god tid. Jeg håber, håber, håber at det går lige så godt i London.

Heathrow 1. marts kl.15.10 uk-tid
Mine værste anelser gik i opfyldelse. Securety, Securety, Securety ja det lykkedes da til sidst at slippe igennnem, men tolmodigheden blev sat på en gevaldig prøve. De er godt nok grundige men effektive vil jeg nu ikke sig at de er.
Det hjalp en hel del på humøret da vi efter den lange ørkenvandring endelig kom gennem Securety og fandt et sted de serverede mad. Og det gik tjept og var godt, Securety kunne lære noget der;) Nu sidder vi så og venter på at gaten åbner så kan blive kørt ud til maskinen.

Banff 1.marts kl.22.40 lokaltid
Så lykkedes det til sidst:) Vi er landet på vores hotel efter lidt komplikationer med billeje og finde vej, men småting. Vi fik al vores bagage og det lykkedes at få en bil hvor bagagen kan være i så det skal nok blive en god ferie. Nu tror jeg det er tid til en lur inden den første dag på ski.